Båt

Båtturer och uthyrning

i Höga Kusten

Turer

med styrpulpetbåt för upp till 6 personer.

Välj en av våra fasta turer eller skapa ett eget upplägg.


Alla båtturer kan kombineras med landstigning, utflykter och aktiviteter i Höga Kustens rika världsarv. Vi kan till exempel ordna fisketurer, badutfykter eller vattenlek. Möjlighet att köpa mat finns på nästa alla nedan nämnda landstigningsplatser. Vi gör gärna skräddarsydda turer som passar just dina önskemål och hjälper gärna till med idéer. Ring eller maila så hjälper vi dig med att ta fram just din perfekta tur.


Passar även bra som aktivitet vid konferenser, födelsedag, bröllopsdag, möhippa, eller andra event. 

100 knop?

Klicka här:

Våra Turer

Priser inkl moms.

Broturen

Vårt populäraste val. En dryg timme på vattnet där ni får se våra vackra broar från sjösidan. Vi startar i Frånö båthamn och tar oss via Sandöbron ner till Högakustenbron där vi vänder och åker tillbaka. Turen går även att få i omvänd ordning med start från Hornö Brygga (+300kr).

Distans: 17,7 NM (ca 33 km)

Tid: ca 1h 10min

Pris: 1990 kr


Härnösandsturen

Här får du möjlighet att se och besöka vackra Härnösand från sjösidan. Vi startar i Frånö båthamn och tar oss via Sandöbron och Högakustenbron, förbi Hemsön in till Härnösands inlopp. Vi glider sakta fram genom Härnösand innan vi vänder hemåt. På vägen hem gör vi ett kort stopp vid smultronstället Lustholmen som ligger utanför Härnösands Golfklubb. Möjlighet att stanna och äta/se sig om i staden finns mot ett pristillägg på 300kr/påbörjad timme.

Distans: 40,5 NM (ca 75 km)

Tid: ca 4h

Pris: 2990 kr


Sandslånsturen

Vi startar i Frånö båthamn och går upp längs med Ångermanälven till Sandslån där vi lägger till och ni kan besöka bl.a. häxmuseum, flottningsmuseum och dockteatermuseum innan vi beger oss hemåt igen.

Distans: 14 NM (ca 26 km)

Tid: ca 3h

Pris: 2590 kr


Storöturen

Vi startar i Frånö båthamn och tar oss nerför Ångermanälven via Sandöbron förbi Granholmen och Högakustenbron, och ut i i havet till naturreservatet Storön. Där går vi iland och ser oss omkring, äter ev medhavd matsäck och njuter av den vackra naturen tills det är dags att åka tillbaka.

Tid: HELDAG

Pris: 3990 kr


Världsarvsturen

Valet för dig som vill uppleva mer av Höga Kustens alla smultronställen. Vi startar i Frånö båthamn, åker längs med älven förbi Sandöbron och Högakustenbron ut i havet. Därifrån väljer vi utifrån era önskemål platser att besöka, t.ex. Hemsön, Storön, Barsta, Högbonden, Bönhamn (med fiskelägekapell från 1600-talet), Norrfällsviken eller Ulvön. Landstigning och matstopp sker efter era önskemål.

Distans: 82,3 NM (ca 153 km)

Tid: HELDAG

Pris: 6990 kr


Villkor

  • All åkning sker på egen risk!
  • Om ej annat avtalas skall denna bilaga gälla som villkor.
  • Beställaren är den person – juridisk eller fysisk – som är betalningsskyldig för evenemanget.
  • Uppgifter om antal deltagare måste lämnas vid beställningen.
  • Det är viktigt att beställaren förstår att det under inga omständigheter kan bli aktuellt med fler deltagare än max tillåtna.
  • Om bokningen sker av privatperson gäller förskottsbetalning via bankgiro eller direkt betalning på plats.
  • Priset gäller avtalat evenemang med avseende på körtid och ställtider (tid i hamn etc.). Om evenemanget av olika anledningar orsakade av beställaren försenas tillkommer en avgift på 300 kr/ påbörjad timme.
  • Om turen ställs in på grund av yttre omständigheter betalas hela beloppet tillbaka.
  • Vi reserverar sig för avvikande hemkomsttider för resan som kan uppstå under oförutsedda händelser. Ekonomisk ersättning utgår inte för detta.
  • Skulle det under turen visa sig, att beställaren eller någon annan i dess sällskap ej är kapabel att vistas i båten på ett tillfredsställande sätt, äger föraren rätt att avbryta turen. Ingen återbetalning för förlorad tid utgår i sådant fall.   

Båt

Båtturer och uthyrning

i Höga Kusten

Spikgatan 6, Kramfors

073 028 25 71

info@kramforsfritid.se

Hitta till oss: